Co kraj, to lodowy obyczaj – trendy w Polsce i we Włoszech

Wyniki badania Kantar na zlecenie LOTTE Wedel Polak konsumuje średnio 5,5 kilograma lodów w ciągu roku, Włoch – prawie trzy kilogramy więcej . Jemy je najczęściej w domu, a Włosi w lodziarniach i cukierniach. W Polsce królują śmietankowe, Włosi na pierwszym miejscu stawiają te o smaku czekoladowym. Obie narodowości zgodne są natomiast co do jednego – to czekolada stanowi nieodzowny dodatek do lodów. LOTTE Wedel – najsilniejsza czekoladowa marka w Polsce, która rozszerza swoją ofertę lodów „jak ze snów”, postanowiła zbadać zwyczaje konsumpcji tych mroźnych słodkości w naszym rodzimym kraju i porównać je do lodowej ojczyzny – Włoch.

31 maja, 16:00

Coś pysznego na Dzień Mamy? Przygotuj pizzę w kształcie serca

Coś pysznego na Dzień Mamy? Przygotuj pizzę w kształcie serca

Dzień Mamy powinien być wyjątkowy. Jeśli chcesz sprawić mamie przyjemność, nie ograniczaj się do podarowania jej bukietu kwiatów czy pudełka czekoladek. Świetnym prezentem będzie wspólnie spędzony czas i przygotowanie czegoś pysznego. Ogromna pizza w kształcie serca będzie idealna!

24 maja, 17:30

Przepis na słodki orzechowy raj, czyli aromatyczne ciasteczka orzechowe z mąki arachidowej

Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki pszennej. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, pieką się zaledwie 10 minut, a do tego są naturalnie bezglutenowe, więc doskonale sprawdzą się jako codzienna słodka przekąska.

14 kwietnia, 06:00

Smakołyki na wielkanocny stół. Już się pieką pasztety i pieczenie

Smakołyki na wielkanocny stół. Już się pieką pasztety i pieczenie

W sklepach z garmażerią ruszają zamówienia na potrawy świąteczne. Największym zainteresowaniem Podlasian tradycyjnie cieszą się swojskie wędliny, faszerowane jaja, żur i pieczony drób. Kto nie ma czasu ich przyrządzić może zamówić „święta do domu”.

8 kwietnia, 06:30

Przysmak na wielkanocny stół: Aromatyczna szynka z dodatkiem jałowca z linii „Kurpiowskie Specjały” od ZM Pekpol. Także do koszyczka w wersji mini!

Przysmak na wielkanocny stół: Aromatyczna szynka z dodatkiem jałowca z linii „Kurpiowskie Specjały” od ZM Pekpol. Także do koszyczka w wersji mini!

Peklowana szynka w zalewie z dodatkiem mieszanki naturalnych przypraw z linii „Kurpiowskie specjały" marki ZM Pekpol nie zawiera glutenu, glutaminianu sodu, fosforanów dodanych i sztucznych przeciwutleniaczy. To prawdziwy rarytas dla miłośników wędlin.

28 marca, 15:30

Kuchnia w greckim klimacie

Piękna przyroda, morze o turkusowej barwie, wspaniała architektura oraz śródziemnomorskie zapachy i smaki to wyjątkowe walory Grecji.

14 marca, 07:30

Odkryj przepyszną nowość od WINIARY!

Odkryj przepyszną nowość od WINIARY!

14 marca, 06:00

Nowa linia dietetycznych produktów firmy Lech

Nowa linia dietetycznych produktów firmy Lech

Całą serię produktów o obniżonej zawartości soli wprowadza na rynek białostocka firma Lech-Garmażeria Staropolska. To odpowiedź producenta na zapotrzebowanie wielu klientów na tego typu produkty.

28 lutego, 06:30

Bateria Silia - nowoczesność i elegancja w kuchni

Bateria kuchenna Deante Silia jest efektem świeżego spojrzenia na temat baterii zlewozmywakowych. Jej dynamiczny kształt przykuwa wzrok, a nachylenie w kierunku dłoni użytkownika jest także bardzo ergonomicznym rozwiązaniem.

23 lutego, 06:30

Vileda wspiera reklamowo mopa Ultramax – to już trzecia kampania w Polsce

Vileda wspiera reklamowo mopa Ultramax – to już trzecia kampania w Polsce

Marka Vileda rozpoczęła kampanię promocyjną swojego najpopularniejszego mopa płaskiego Ultramax. Spoty telewizyjne w mediach ogólnopolskich i tematycznych będą emitowane do 3 marca br.

13 lutego, 16:30