Pasta z ciecierzycą i jabłkiem

foto: Piątnica

Konto usunięte

Konto usunięte

18 marca, 17:30

Piątnica inspiruje! Poznaj przepisy na błyskawiczne i oryginalne pasty śniadaniowe

Pożywne i smaczne śniadanie w 15 minut? Z przepisami na wyjątkowe pasty na bazie serków Twój Smak z Piątnicy to możliwe! Zainspiruj się naszymi pomysłami i przygotuj pyszne pasty w kwadrans! Na wytrawnie lub na słodko. Przepisy przygotował i poleca Jerzy Marszałek, Szef Kuchni Piątnica.

Oryginalna pasta szpinakowa


Przygotowanie: 15 min. Porcje: 4
Składniki:
•    200 g szpinaku
•    70 g orzechów nerkowca namoczonych w gorącej wodzie
•    200 g Serka śmietankowego Twój Smak Aksamitny z Piątnicy
•    1 jajko ugotowane na twardo
•    25 g płatków drożdżowych
•    sól, pieprz
•    sok z cytryny

Wykonanie:
Szpinak zmiksuj z orzechami nerkowca, następnie dodaj Serek Twój Smak Aksamitny i płatki drożdżowe, całość wymieszaj. Na końcu dodaj pokrojone w drobną kostkę jajko. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego!    

Pasta z ciecierzycą i jabłkiem


Przygotowanie: 15 min. Porcje: 4
Składniki:
•    100 g gotowanej ciecierzycy
•    200 g Serka śmietankowego Twój Smak z Piątnicy
•    1 jabłko
•    pół łyżeczki soku z cytryny
•    szczypta cynamonu do smaku
•    30 g żurawiny
•    20 ml Napoju owsianego Piątnica Roślinna

Wykonanie:
Jabłko upiecz w temp. 200°C, a następnie zmiksuj. Ciecierzycę zmiksuj. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, na końcu dodaj żurawinę. Pastę włóż do lodówki, żeby się schłodziła.
Smacznego!



Źródło: Piątnica