mini tarta_Piatnica

foto: Piątnica

Anna Kowalska

Anna Kowalska

11 lutego, 06:00

Mini tarta z granoli - przepis

Zainspiruj się naszym przepisem i przekonaj się, że zrobienie niebanalnego śniadania jest dostępne dla każdego!

Mini tarta z granoli

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 8

Składniki:

  • granola 500 g
  • miód 3-5 łyżek
  • płynny (lekko podgrzany) olej kokosowy 5 łyżek
  • jogurt typu greckiego OSM Piątnica 0% tłuszczu
  • ulubione owoce: porzeczki, maliny, borówki

Sposób przygotowania:

 

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Granolę rozbij na mniejsze kawałki i wymieszaj z miodem oraz 4 łyżkami oleju kokosowego. Pozostałym olejem wysmaruj formy do tartaletek i wyłóż je masą.
  2. Piecz przez 12-15 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
  3. Podawaj z łyżką jogurtu Piątnica i dodatkiem ulubionych owoców.

 

Smacznego!

 

 

 

Źródło: Piątnica